Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy patates
- 1 adet prasa
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 litre sebze suyu (tavuk/et suyu da olur)
- 300 ml su
- 200 ml krema veya süt
- 2 dilim cheddar tost peyniri (varsa mutlaka ekleyin)
- Tuz
- Karabiber
Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Selam arkadaslar. Bugün menüde sebze çorbası var ve bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedim. İftara ve davet yemeklerine çok uygun bir tarif.
- Tencereyi orta ateşe getirelim ve tereyağını eritelim. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kabaca küp küp doğradığımız soğanı ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından soyup iyice temizlediğimiz ve kabaca doğradığımız diğer sebzeleri de ilave edelim ve iki üç kez çevirelim. Sebze ( veya tavuk/et ) suyunu ve suyu ilave edip karıştıralım.
- Son olarak kremayı ve baharatları ekleyip kısaca karıştıralım ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta/kısık ateşte 25-30 dakika (amc tenceresinde 10 dakika ) pişirelim.
- Pişen çorbayı blend edelim. Servis esnasında dilerseniz tekrar biberli tereyağı yakıp üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Ben sadece frenk soğan (maydanoz/dereotu da olur) serptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder