Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Arası için;
- Marmelat
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alalım.
Hamuru Güzelce yoğuralım. - Toparlanan hamuru pişirme kağıdının üzerine alalım. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapattıktan sonra merdane ile her yeri eşit olacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 13 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım.
- Tabanda kullanacağımız kalp şeklindeki kurabiyelerin üzerine marmelattan sürelim.
- Ardından üzerine pudra şekeri serptiğimiz kalpleri kapatalım. Tüm kurabiyelerimizi aynı şekilde hazırladıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder