Islak Kek Sufle Tadında Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml klasik su bardağı
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Sosu için
- 1 ,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
- 30 gram bitter çikolata
Islak Kek Sufle Tadında Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp mikserle iyice çırpalım.
- Ardından sütü sıvı yağ ekleyelim.
- Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- 1 bardak un yeterli olacaktır. Kıvamı cıvık olacak,artı un eklemeyelim.
- Kare borcamı yağlayalım.
- Kek karışımını kaba boşaltalım.
- 170 ile 180 derece arasında pişirelim.
- Pişen keki kürdan ile kontrol edelim.
- Dilimlere bölelim.
- Bir tencerede sosu hazırlayalım.
- Çikolata hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen sıcak kekin üstüne ilk önce sosun yarısını ilave edelim.
- Bu esnada keke kürdanla delikler açalım.
- Diğer kalan sosa çikolataları ilave edelim karıştıralım.
- Kekin üstüne dökelim.
- Sosu çekince servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder