Milföyden Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 24 adet milföy (tepsi boyuna göre değişebilir)
- 200 gr yoğurt yada krem peynir
- 100 gr kaşar (rendelenmiş)
- 200 gr ıspanak
- 2 adet yumurta (birisi üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Susam
Milföyden Pratik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurdu yumurtayı ve tuzu büyük bir kaseye alıp,çırpalım.
- Ispanakları ekleyip karıştıralım.
- 6 adet milföyü uçlarından birleştirip,tepsinin boyuna göre fazla bastırmadan hafif açalım (6 adetten 2 defa yapılacak).
- Tepsiye yerleştirdiğimiz, milföyün üzerine kaşarın yarısını serpelim.
- Kaşarların üzerine ıspanaklı karışımı dökelim.
- Kalan kaşarları üstüne serpelim.
- Kalan milföyüde aynı şekilde açalım.
- Milföyleri görüntüdeki gibi keselim.
- Ispanağın üzerine kapatalım.
- Kenarları birleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder