21 Nisan 2023 Cuma

Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi

 

Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı (125 ml)
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için uygun bir tencereye suyla şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek birkaç dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
  • Ardından içerisine üzüm pekmezi ekleyerek karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını alalım.
  • Üzerine ayçiçek yağı, tahin, süt, sirke, kabartma tozu ve unu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Son olarak hamurumuza ceviz kırığını ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzu 24 x 32 cm ölçülerindeki fırın kabına alarak elimizle bastıralım ve hamuru eşit bir şekilde yayalım.
  • Çatalın arkası ile hamurunuzun üzerine çizikler attıktan sonra önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan tatlımızı dilimleyelim.
  • Ardından soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine gezdirerek 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken nevzine tatlısının üzerini tahinle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder