Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su (400 ml)
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
- Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı (125 ml)
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Pekmezli Tahinli Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için uygun bir tencereye suyla şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynattığımız şerbetin içerisine limon suyu ekleyerek birkaç dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.
- Ardından içerisine üzüm pekmezi ekleyerek karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağını alalım.
- Üzerine ayçiçek yağı, tahin, süt, sirke, kabartma tozu ve unu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
- Son olarak hamurumuza ceviz kırığını ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzu 24 x 32 cm ölçülerindeki fırın kabına alarak elimizle bastıralım ve hamuru eşit bir şekilde yayalım.
- Çatalın arkası ile hamurunuzun üzerine çizikler attıktan sonra önceden ısıtılmış 160 °C fırında, alt üst fansız ayarda 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan tatlımızı dilimleyelim.
- Ardından soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine gezdirerek 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken nevzine tatlısının üzerini tahinle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder