21 Nisan 2023 Cuma

Ev Yapımı Baklava Tarifi

 

Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 /3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Açmak için;

  • 250 gram nişasta

İç malzemesi için;

  • Ceviz (antep fıstığı ve fındıkta tercih edebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

    Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken şerbeti hazırlayıp, ocağa alın kaynadıktan sonra 15 dakika tutup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Dinlenen hamurları nişastalı tepsiye 24 tepsi ayırın.
  • Tepsinizi yağlayın, nişasta ile açtığınız hamuru en alta iki tanesini arasına ceviz koymadan serin, diğer katların hepsine ceviz serpin hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
  • En üst iki katıda cevizsiz yapın, dilediğiniz gibi kesin.
  • Tereyağını eritip, süzekten geçirin ve dilimlediğiniz baklavanıza döküp, önceden ısınmış 165 derecede 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuyan şerbetinizi dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder