Ev Yapımı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5 /3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Açmak için;
- 250 gram nişasta
İç malzemesi için;
- Ceviz (antep fıstığı ve fındıkta tercih edebilirsiniz)
Üzeri için;
- 200 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Ev Yapımı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken şerbeti hazırlayıp, ocağa alın kaynadıktan sonra 15 dakika tutup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurları nişastalı tepsiye 24 tepsi ayırın.
- Tepsinizi yağlayın, nişasta ile açtığınız hamuru en alta iki tanesini arasına ceviz koymadan serin, diğer katların hepsine ceviz serpin hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
- En üst iki katıda cevizsiz yapın, dilediğiniz gibi kesin.
- Tereyağını eritip, süzekten geçirin ve dilimlediğiniz baklavanıza döküp, önceden ısınmış 165 derecede 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuyan şerbetinizi dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder