Peynirli Minik Kır Pideleri Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo un
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yeterince tuz
- 1 – 1,5 su bardağı kadar ılık süt (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
İç harcı için gereken malzemeler
- Yeterince çeçil peyniri
- Yeterince örgü peyniri
Fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için
- Yeterince tereyağı
Peynirli Minik Kır Pideleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Hamuru için gereken bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandıralım. (önemli bir püf noktası sütün ılık olması lazım).
- Mayalanan hamurumuzun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alıp 14-16 eşit bezeye ayıralım.
- Bezeleri elimizle biraz açalım.
- Ortasına peynirleri koyup kenarlarından ortaya doğru uzun oval şekilde kapatalım.
- Birleştirme kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim ve önceden ısıttığımız fırında 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca hemen üzerlerine bolca tereyağı sürelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder