25 Nisan 2023 Salı

Peynirli Minik Kır Pideleri Tarifi

 

Peynirli Minik Kır Pideleri Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeterince tuz
  • 1 – 1,5 su bardağı kadar ılık süt (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İç harcı için gereken malzemeler

  • Yeterince çeçil peyniri
  • Yeterince örgü peyniri

Fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için

  • Yeterince tereyağı

    Peynirli Minik Kır Pideleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Hamuru için gereken bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatıp bir saat kadar mayalandıralım. (önemli bir püf noktası sütün ılık olması lazım).
  • Mayalanan hamurumuzun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alıp 14-16 eşit bezeye ayıralım.
  • Bezeleri elimizle biraz açalım.
  • Ortasına peynirleri koyup kenarlarından ortaya doğru uzun oval şekilde kapatalım.
  • Birleştirme kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim ve önceden ısıttığımız fırında 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca hemen üzerlerine bolca tereyağı sürelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder