Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
- 5 su bardağı un
İçi için;
- Beyaz peynir
Üzeri için sos;
- 50 gram tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
Üzeri için;
- Bir yumurta sarısı
- Bir tatlı kaşığı süt
Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına su, süt, şeker, maya, sıvı yağ ve yumurta beyazını koyup, karıştıralım.
- Un ve tuzuda ekleyip, yumuşak bir hamur elde edip, 1 saat mayalandıralım.
- Hamuru bezelere ayırıp içlerine beyaz peynir koyup, kapattım.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerini kapatıp, 15 dk daha tepsi mayası yaptım.
- Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Rendelenmiş bir diş sarımsak doğranmış maydanoz ve tereyağını ezip, karıştıralım.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürüp.
- 5-6 dk bekledikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder