22 Nisan 2023 Cumartesi

Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi

 

Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
  • 5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için sos;

  • 50 gram tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Bir yumurta sarısı
  • Bir tatlı kaşığı süt

    Sarımsak Soslu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına su, süt, şeker, maya, sıvı yağ ve yumurta beyazını koyup, karıştıralım.
  • Un ve tuzuda ekleyip, yumuşak bir hamur elde edip, 1 saat mayalandıralım.
  • Hamuru bezelere ayırıp içlerine beyaz peynir koyup, kapattım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerini kapatıp, 15 dk daha tepsi mayası yaptım.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Rendelenmiş bir diş sarımsak doğranmış maydanoz ve tereyağını ezip, karıştıralım.
  • Fırından çıkan poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürüp.
  • 5-6 dk bekledikten sonra servise hazırdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder