Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (16 yaprak)
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı dolu un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
Bardak ölçüm (200ml)
Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker, su bir dilim limon ilave edip, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 16-17 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için; tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri geniş bir tencerede karıştırıp, ocağa alalım. Kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
- 1-2 dk kaynatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırıp bir kap içine alıp, muhallebiye değecek şekilde folyo ile kapatıp ılımaya bırakalım.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıp içine sıvı yağ ekleyip kenara alalım.
- Dikdörtgen borcamın ölçüsüne göre yufkaları keselim. Ben ikiye kestim 32 yaprak oldu.
- Borcamı yağlayıp. 16 yufkayı tek kek borcama alıp aralarına yağ sürüyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi yayalım ve düzeltelim. Üzerine kalan 16 adet yufkayı tek tek aynı şekilde yağlayıp borcama serelim.
- Kalan yağı yufkaların üzerine sürüp, dikkatli bir şekilde kesip ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar 45-50 dk pişirip, ilk sıcağı geçince soğuk şerbeti dökün.
- 1-2 saat dinlendirip, servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder