22 Nisan 2023 Cumartesi

Laz Böreği Tarifi

 

Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (16 yaprak)
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolu un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber

Bardak ölçüm (200ml) 

Laz Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker, su bir dilim limon ilave edip, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 16-17 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebisi için; tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri geniş bir tencerede karıştırıp, ocağa alalım. Kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  3. 1-2 dk kaynatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırıp bir kap içine alıp, muhallebiye değecek şekilde folyo ile kapatıp ılımaya bırakalım.
  4. Küçük bir tavada tereyağını eritip üzerindeki köpükleri alıp içine sıvı yağ ekleyip kenara alalım.
  5. Dikdörtgen borcamın ölçüsüne göre yufkaları keselim. Ben ikiye kestim 32 yaprak oldu.
  6. Borcamı yağlayıp. 16 yufkayı tek kek borcama alıp aralarına yağ sürüyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi yayalım ve düzeltelim. Üzerine kalan 16 adet yufkayı tek tek aynı şekilde yağlayıp borcama serelim.
  7. Kalan yağı yufkaların üzerine sürüp, dikkatli bir şekilde kesip ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar 45-50 dk pişirip, ilk sıcağı geçince soğuk şerbeti dökün.
  8. 1-2 saat dinlendirip, servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder