27 Nisan 2023 Perşembe

Sebzeli Köfte Sarma Tarifi

 

Sebzeli Köfte Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeleri;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Köfte Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için uygun bir karıştırma kabına kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, galeta unu ve baharatları ekleyerek elimizle yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz kıymayı 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  • Patlıcanları alacalı soyalım. Ardından uzunlamasına, şeritler halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız patlıcanları ayrı bir kaba alalım. Üzerine tuz serpelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika acısının çıkması için bekletelim.
  • Kabakları da aynı şekilde uzun ince şeritler halinde doğrayalım.
  • Son olarak kapya biberleri ortadan kesip içini temizleyelim.
  • Uygun bir tavada kızdırdığımız sıvı yağın içerisine doğradığımız kabakları alalım. Arkalı önlü hafifçe kızartalım. Patlıcan ve biberleri de sırasıyla aynı şekilde kızartalım.
  • Yoğurduğumuz köfte harcından küçük küçük köfteler yaparak elimizle şekillendirelim.
  • Kızarttığımız sebzelerin üzerine köftelerden yerleştirerek rulo şeklinde saralım. Tüm sebzeleri aynı şekilde sararak büyük boy yuvarlak borcama alalım.
  • Sosu için sıcak suyun içerisine salçayı ekleyerek çözünmesini sağlayalım.
  • Salçalı sosu hazırladığımız sarmaların üzerine gezdirelim.
  • Sürenin sonunda sebze sarmalarımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder