Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Ön haşlama için;
- 400 gram kültür mantarı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Su
Kavurma için;
- Haşlanmış mantarlar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Son aşama için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yeterince suyu alıp kaynatın.
- Kaynayan suya yarım limonun suyunu ve sirkeyi ekleyin.
- Ardından kabukları soyulup yıkanmış mantarları ekleyip mantarları haşlayın.
- Mantarlar haşlanınca suyunu süzüp doğrayın.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip doğradığınız mantarları kavurun.
- Bu esnada son aşama için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak kaynatın.
- Sonra tavuk suyunu ekleyin ve yine karıştırıp 1-2 taşım kaynatın.
- Kaynayan çorbaya kavrulan mantarları ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ilave edin ve kısık ateşte 5 dk daha pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder