27 Nisan 2023 Perşembe

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Ön haşlama için;

  • 400 gram kültür mantarı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Su

Kavurma için;

  • Haşlanmış mantarlar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Son aşama için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

    Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye yeterince suyu alıp kaynatın.
  • Kaynayan suya yarım limonun suyunu ve sirkeyi ekleyin.
  • Ardından kabukları soyulup yıkanmış mantarları ekleyip mantarları haşlayın.
  • Mantarlar haşlanınca suyunu süzüp doğrayın.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip doğradığınız mantarları kavurun.
  • Bu esnada son aşama için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alıp eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü ekleyin ve çırpıcıyla karıştırarak kaynatın.
  • Sonra tavuk suyunu ekleyin ve yine karıştırıp 1-2 taşım kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya kavrulan mantarları ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edin ve kısık ateşte 5 dk daha pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder