5 Nisan 2023 Çarşamba

Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi

 

Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinli muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye sütü, yumurta sarısını, unu, toz şekeri, buğday nişastasını alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından karıştırmaya devam ederek muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynayan muhallebimize vanilyayı, tahini ve tereyağını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alarak çok az su ile ıslattığımız baton kalıba boşaltalım.
  • Üzerini düzelterek dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Dinlenen muhallebimizi servis tabağına ters çevirerek baton kalıptan çıkartalım.
  • Üzerine tahin gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder