Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tahinli Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tahinli muhallebi için öncelikle uygun bir tencereye sütü, yumurta sarısını, unu, toz şekeri, buğday nişastasını alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Ardından karıştırmaya devam ederek muhallebimiz koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynayan muhallebimize vanilyayı, tahini ve tereyağını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Hazır olan muhallebimizi ocaktan alarak çok az su ile ıslattığımız baton kalıba boşaltalım.
- Üzerini düzelterek dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Dinlenen muhallebimizi servis tabağına ters çevirerek baton kalıptan çıkartalım.
- Üzerine tahin gezdirip dilediğimiz şekilde süsleyerek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder