27 Nisan 2023 Perşembe

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi

 

Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un (Ortalama 3 su bardağı)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Tüm fındık

    Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlayıp ocağa alın.
  • 10 dakika kaynatıp soğumaya alın.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu kontrollü şekilde ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Görseldeki gibi şekil verip önce yumurta sarısını sürüp sonra fındıkları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıkan hintpareleri şerbet dökmek üzere kaplara alıp şerbeti dökün.
  • Şerbeti çeken hintpareler servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder