Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un (Ortalama 3 su bardağı)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Tüm fındık
Tam Kıvamında Hintpare (Şekerpare ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayıp ocağa alın.
- 10 dakika kaynatıp soğumaya alın.
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırıp unu kontrollü şekilde ekleyin.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Görseldeki gibi şekil verip önce yumurta sarısını sürüp sonra fındıkları dizin.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- İlk sıcağı çıkan hintpareleri şerbet dökmek üzere kaplara alıp şerbeti dökün.
- Şerbeti çeken hintpareler servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder