Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 2,5 su bardağı krema (500 ml)
- 2 paket vanilin (10 g)
- 1 su bardağı toz şeker (170 g)
- 5 tatlı kaşığı jelatin (24 g)
- Yarım su bardağı su (100 ml)
Sos için;
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (200 g)
- 4 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası (24g)
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 300 gram orman meyvesi
Bardak ölçüsü 200 ml.
Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Suyu ve jelatini karıştırıp katılaşması için 10 dk. Buzdolabında bekletin.
- Sütü, kremayı, vanilini ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın ve kaynayınca ocağın altını söndürün.
- Katılaşan jelatini ilave edin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırıp kaplara bölüştürün. Buzdolabında 3-4 saat katılaşıncaya dek bekletin.
- Meyveli sosun hazırlanışı için; su ve nişastayı bir kaba alın ve akışkan hale gelinceye dek karıştırın.
- Geniş bir kaba nişastalı suyu ve diğer tüm sos malzemelerini alın ve ocakta koyu kıvam alana dek pişirin.
- Sos soğuyunca, katılaşan sütlü karışımların üzerine paylaştırın.
Afiyet olsun 😍
Not: ✅bu ölçüye göre 8 kase panna cotta çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder