27 Nisan 2023 Perşembe

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi

 

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 2,5 su bardağı krema (500 ml)
  • 2 paket vanilin (10 g)
  • 1 su bardağı toz şeker (170 g)
  • 5 tatlı kaşığı jelatin (24 g)
  • Yarım su bardağı su (100 ml)

Sos için;

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker (200 g)
  • 4 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası (24g)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 300 gram orman meyvesi

Bardak ölçüsü 200 ml.

Panna Cotta (Orijinal, Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu ve jelatini karıştırıp katılaşması için 10 dk. Buzdolabında bekletin.
  2. Sütü, kremayı, vanilini ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın ve kaynayınca ocağın altını söndürün.
  3. Katılaşan jelatini ilave edin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırıp kaplara bölüştürün. Buzdolabında 3-4 saat katılaşıncaya dek bekletin.
  4. Meyveli sosun hazırlanışı için; su ve nişastayı bir kaba alın ve akışkan hale gelinceye dek karıştırın.
  5. Geniş bir kaba nişastalı suyu ve diğer tüm sos malzemelerini alın ve ocakta koyu kıvam alana dek pişirin.
  6. Sos soğuyunca, katılaşan sütlü karışımların üzerine paylaştırın.

Afiyet olsun 😍

Not: ✅bu ölçüye göre 8 kase panna cotta çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder