14 Mayıs 2023 Pazar

Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası

İç harcı için

  • Yarım kilo taze peynir
  • 1-2 dal maydanoz
  • Tuz

Sosu için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 adet soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

    Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcımız için peyniri çatalla ezelim. Maydanoz ve tuz ekleyip hazır edelim uygun sosu için uygun bir kaba yoğurt ,sıvı yağ, soda, yumurta ve biraz tuz ekleyip karıştıralım.
  • Yufkalarımızı 4 kat olacak şekilde aralarına sosumuzu sürelim ve peynir harcımızı uzunlamasına katalım.
  • Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla eşit bir şekilde keselim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim aynı işlemi tepsi boyutuna göre devam edelim.
  • Daha sonra üzerine kalan sosumuzu dökelim ve yumurta sarısı sürüp üzerine susam ve çörekotu serpin.
  • Önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Sürenin sonunda böreklerimiz servise hazırdır şimdiden afiyet olsun.
    Akşamdan yapıp yumurta sarısı ve sosunu dökmeden üzerini streçlerseniz sabah ta pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder