Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
İç harcı için
- Yarım kilo taze peynir
- 1-2 dal maydanoz
- Tuz
Sosu için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 adet soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcımız için peyniri çatalla ezelim. Maydanoz ve tuz ekleyip hazır edelim uygun sosu için uygun bir kaba yoğurt ,sıvı yağ, soda, yumurta ve biraz tuz ekleyip karıştıralım.
- Yufkalarımızı 4 kat olacak şekilde aralarına sosumuzu sürelim ve peynir harcımızı uzunlamasına katalım.
- Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımıyla eşit bir şekilde keselim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim aynı işlemi tepsi boyutuna göre devam edelim.
- Daha sonra üzerine kalan sosumuzu dökelim ve yumurta sarısı sürüp üzerine susam ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Sürenin sonunda böreklerimiz servise hazırdır şimdiden afiyet olsun.
Akşamdan yapıp yumurta sarısı ve sosunu dökmeden üzerini streçlerseniz sabah ta pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder