Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcanı
- 300 gram dana kıyma
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bardak kadar sıcak su
Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak ortadan ikiye kesilir. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
- Patlıcanlar beklerken kıyma ve soğanlar kızdırdığımız tavaya alınır ve kavrulur.
- 1 yemek kaşığı salça ve tuz, karabiber, pulbiber eklenir.
- 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek etler yumuşayınca kadar pişmeye bırakalım.
- Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayalım.
- Patlıcanların üzerine çatal ile ufak delikler acalım, 180 derece fırına verelim iyice közlensin.
- 20 dk sonunda çıkarıp içlerini kıyma ile dolduralım.
- Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözüp üzerlerine dökelim.
- Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder