10 Mayıs 2023 Çarşamba

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 300 gram dana kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak kadar sıcak su

    Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak ortadan ikiye kesilir. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Patlıcanlar beklerken kıyma ve soğanlar kızdırdığımız tavaya alınır ve kavrulur.
  • 1 yemek kaşığı salça ve tuz, karabiber, pulbiber eklenir.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek etler yumuşayınca kadar pişmeye bırakalım.
  • Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayalım.
  • Patlıcanların üzerine çatal ile ufak delikler acalım, 180 derece fırına verelim iyice közlensin.
  • 20 dk sonunda çıkarıp içlerini kıyma ile dolduralım.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözüp üzerlerine dökelim.
  • Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder