10 Mayıs 2023 Çarşamba

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harç için;

  • 7 tane tatlı elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Hamuru için;

  • 125 oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elmalı harcını hazırlayın, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin geniş bir tavaya aktarın .
  • Üzerine şeker döküp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Ardından tarçın ve fındık ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın ardından un ekleyip yoğurun( ilk olarak 4 bardak un ekleyin ihtiyaç olursa yarım bardağı ekleyin ).
  • Daha sonra hamurdan 3de 1 i olacak şekilde parça koparıp streç filmle sarıp buzluğa koyun ,en az yarım saat bekletin .
  • Kalan hamuruda katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama alıp güzelce tabana yayın, dilerseniz çatalla delikler açabilirsiniz eşit kabarması için ben yapmadım.
  • Ardından elmalı harcı üzerine döküp dağıtın son olarakta buzlukta bekleyen hamuru çıkarıp elmaların üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder