Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı harç için;
- 7 tane tatlı elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Hamuru için;
- 125 oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalı harcını hazırlayın, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin geniş bir tavaya aktarın .
- Üzerine şeker döküp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından tarçın ve fındık ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın ardından un ekleyip yoğurun( ilk olarak 4 bardak un ekleyin ihtiyaç olursa yarım bardağı ekleyin ).
- Daha sonra hamurdan 3de 1 i olacak şekilde parça koparıp streç filmle sarıp buzluğa koyun ,en az yarım saat bekletin .
- Kalan hamuruda katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama alıp güzelce tabana yayın, dilerseniz çatalla delikler açabilirsiniz eşit kabarması için ben yapmadım.
- Ardından elmalı harcı üzerine döküp dağıtın son olarakta buzlukta bekleyen hamuru çıkarıp elmaların üzerine rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder