3 Mayıs 2023 Çarşamba

Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi

 

Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz pirzola tavuk
  • 3_4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 adet konserve garnitür
  • 1 su bardağı su ( sıcak)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Basamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Buğu Kebabı, Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Garnitur kullanmayacaksaniz ilk önce sebzeleri küp küp doğrayın ve haşlayın.
  • Bunun için 2 patates 1 havuç 1 kase bezelye yeterli. Haşlayıp suyunu süzün.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyip rengi dönene kadar pişirin.
  • Üzerine doğranmış biberleri ve salçalari ekleyin karıştırın.
  • Domates puresini de ilave edin. Garniturun suyunu süzüp onuda ilave edin.
  • Daha sonra tuzu, baharatları ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve dikdörtgen borcama döküp yayın. Basamel sos için tereyağı tencereye alıp eritin üzerini unu ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin kaynayıp koyulasan sosu ocaktan alın tuzunu ve karabiber ekleyin.
  • Borcamdaki tavuğun üzerine sosu gezdirelim üzerini düzeltelim.
  • Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdigimiz yemeği dilimleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder