Girit Usulü Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet kabak
- 1 adet küçük boy soğan
- Bir tutam dereotu
- 1 adet limon
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe göre yoğurt
Girit Usulü Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabaklarımızı çizgili şekilde soyuyoruz.
- Daha sonra sebze soyacağı ile çekirdekli kısmına gelene kadar ince ince dilimliyoruz.
- Tavaya koyduğumuz zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip az bişey kavuruyoruz.
- Soğanı kavurduktan sonra incecik kabaklarımızı da ilave edip bi iki tur çeviriyoruz.
Kabaklar kavrulduktan sonra üzerlerine 1/2 limon sıkıp, tuz ve biraz da şu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. - 10-15 dakika kadar pistikten ve suyunu çektikten sonra ince kıyılmış dereotlarını ve 1/2 limonu da ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Ben servis sırasında altına yoğurt koydum, hoş duruyor tatları da uyumlu. Tavsiye ederim:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder