3 Mayıs 2023 Çarşamba

Girit Usulü Kabak Tarifi

 

Girit Usulü Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kabak
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Bir tutam dereotu
  • 1 adet limon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe göre yoğurt

    Girit Usulü Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı çizgili şekilde soyuyoruz.
  • Daha sonra sebze soyacağı ile çekirdekli kısmına gelene kadar ince ince dilimliyoruz.
  • Tavaya koyduğumuz zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip az bişey kavuruyoruz.
  • Soğanı kavurduktan sonra incecik kabaklarımızı da ilave edip bi iki tur çeviriyoruz.
    Kabaklar kavrulduktan sonra üzerlerine 1/2 limon sıkıp, tuz ve biraz da şu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • 10-15 dakika kadar pistikten ve suyunu çektikten sonra ince kıyılmış dereotlarını ve 1/2 limonu da ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  • Ben servis sırasında altına yoğurt koydum, hoş duruyor tatları da uyumlu. Tavsiye ederim:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder