1 Mayıs 2023 Pazartesi

Çikolatalı Çörek Tarifi

 

Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 150 gr damla çikolata

    Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ve ılık su karışımında kuru mayayı eritin.
  • Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip aldığı kadar un ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Kendi hacminin iki katına ulaşana kadar dinlendirip mayalandirin.
  • Mayanlanmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde açın damla çikolata serpip rulo yaparak kendi etrafında döndürün.
  • Bütün bezeleri bu şekilde hazırladiktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün arzuya göre fındık fıstık yada damla çikolata serpin.
  • Tepsi mayalanması için tekrar dinlendirin ve kendi hacimlerinin iki katına ulaşinca önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder