Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 150 gr damla çikolata
Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ve ılık su karışımında kuru mayayı eritin.
- Üzerine diğer hamur malzemelerini ekleyip aldığı kadar un ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Kendi hacminin iki katına ulaşana kadar dinlendirip mayalandirin.
- Mayanlanmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın bezeleri elinizle tabak büyüklüğünde açın damla çikolata serpip rulo yaparak kendi etrafında döndürün.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırladiktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün arzuya göre fındık fıstık yada damla çikolata serpin.
- Tepsi mayalanması için tekrar dinlendirin ve kendi hacimlerinin iki katına ulaşinca önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder