24 Mayıs 2023 Çarşamba

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi

 

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı fındık kırığı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Süslemek için;

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata

    Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1,5 su bardağı unu teflon tavada yağsız bir şekilde hafif rengi dönene kadar kavuralım. Sonrasında rondodan geçirdiğimiz fındık içini de ekleyerek iki, üç dk kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Kavurduğumuz un soğuduktan sonra kurabiye için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım, istediğiniz şekilleri verip tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 179 derecelik fırında hafif pembe bir renk alana denk pişirelim, pişip soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyerek servis edebiliriz.
  • Not:Bu kurabiyeyi hazırlayıp saklama kaplarına koyup buzlukta da saklayabilirsiniz, tüketeceğiniz zaman 30 dk öncesinden buzluktan çıkarıp tüketebilirsiniz, ilk günlük tazeliğinden hiç bir farkı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder