Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı fındık kırığı
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Süslemek için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1,5 su bardağı unu teflon tavada yağsız bir şekilde hafif rengi dönene kadar kavuralım. Sonrasında rondodan geçirdiğimiz fındık içini de ekleyerek iki, üç dk kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kavurduğumuz un soğuduktan sonra kurabiye için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım, istediğiniz şekilleri verip tepsimize dizelim.
- Önceden ısıttığımız 179 derecelik fırında hafif pembe bir renk alana denk pişirelim, pişip soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süsleyerek servis edebiliriz.
Not:Bu kurabiyeyi hazırlayıp saklama kaplarına koyup buzlukta da saklayabilirsiniz, tüketeceğiniz zaman 30 dk öncesinden buzluktan çıkarıp tüketebilirsiniz, ilk günlük tazeliğinden hiç bir farkı yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder