24 Mayıs 2023 Çarşamba

Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi

 

Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml soğuk su
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 300 gram doğal yoğurt
  • 160 gram yulaf
  • 500 gram tam buğday unu
  • 100 gram kılçıksız un
  • 65 gram rendelenmiş havuç
  • 65 gram kabak
  • 1 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 60 gram karışık çekirdek
  • 3 yemek kaşığı chia tohumu

    Sebzeli Kepekli Porsiyonluk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayayı soğuk suda eritin. Tuz ve yulafı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Yoğurt, tam buğday unu, kılçıksız un, rendelenmiş havuç 🥕 ve rendelenmiş kabağı ekleyin.
  • Bir hamur oluşturmak için bir kaşıkla karıştırın.
  • Chia tohumlarını bir yemek kaşığı yardımıyla hamurun üzerine yayın.
  • Son olarak karışık çekirdeklerini ve chia tohumu üzerine dağıtın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi sabah buzdolabından çıkarın.
  • Bir büyük kaşık ile bir porsionluk hamur alıp fırın tepsisine dizin. (fırın tepsiye yağlı kâğıt koyun yapişmaması için. )
  • Kasede hiç hamur kalmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • 200 derecede alt üst derecede 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder