24 Mayıs 2023 Çarşamba

Yöresel Calla Yemeği Tarifi

 

Yöresel Calla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram (kuzu eti) kuşbaşı eti (kemikli etde olur )
  • 8 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet kapya kırmızı biber
  • 3 tane soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 tatlı karşılığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su

    Yöresel Calla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toprak bir güveç içine, kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir.
  • Patlıcanları, biberleri, soğanları güzelce doğrayalım.
  • Daha sonra sarımsaklarla ve baharatlarla birlikte harmanlayıp toprak tenceremize yerleştirelim.
  • Diğer yandan sıvı yağı salçayı ve sıcak suyla sosumuzu hazırlayıp onuda üstüne gezdirerek dökelim.
  • Sonrasında tereyağı ilavesiyle birlikte toprak tenceremizin üstünü yağlı kağıt ile güzelce kapatıp daha sonra alüminyum folyo ile saralım hiç hava almasın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirin. Ben hava güzel olunca dışarda pişirdim yavaş yavaş pişti çokda güzel oldu👌 Etin lokum gibi pişmesi için pişme süresi uzun tutuluyor.
  • Not:Patlıcanların eriyip gitmemesi için patlıcanları irice doğramanız iyi olacaktır. Ayrıca patlıcanların başları tazeyse iyiyse atmayın ortadan çizikler atıp onlarıda ekleyin, çok güzel tadı var👌😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder