24 Mayıs 2023 Çarşamba

Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek 350- 400 gr
  • 1,5 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya

Üzerine;

  • 1 kase çilek
  • 1 tatlı kaşığı meyve jölesi
  • 1 tatlı kaşığı su

    Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kek hamurundan başlayalım yumurta ve şekeri krema olana kadar mikserde iyice çırpalım.
  • Süt sıvı yağ ekleyip karıştıralım elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatulayla karıştıralım margarinle bolca heryerini yağladığımız tart kalıbına dökün yayalım.
  • 170 c ısıtılmış fırında kızarana kadar 25 30 dakika kontrol ederek pişirelim.
  • Muhallebisi için; küçük bir tencereye süt un ve şekeri alıp karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Kekimizi kalıptan çıkarıp ters çevirip muhallebiyi sıcak olarak dökelim üzerine spatulayla düzenleyelim.
  • Çilek sosu için; çilekleri bölüp küçük tencereye alalım şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım çilekler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
  • Kaseye az suyla nisaştayı açıp karıştırarak ekleyelim hem kıvam alıcaktır vanilyayı ekleyip karıştıralım kekimizin üzerine gezdirelim düzeltip soğumaya bırakalım.
  • En az iki saat buzdolabında bekletip üzerine dilimlenmiş çilekleri dizelim.
  • Çileklerin solmaması için üzerine 1 tatlı kaşığı meyve jölesini çoz suyla sulandırıp fırçayla üzerine sürelim. Hem daha parlak olacak hem uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Hemen tüketicekseniz kullanmaya gerek yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder