Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilek sosu için;
- 1 kase çilek 350- 400 gr
- 1,5 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım paket vanilya
Üzerine;
- 1 kase çilek
- 1 tatlı kaşığı meyve jölesi
- 1 tatlı kaşığı su
Çilekli Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kek hamurundan başlayalım yumurta ve şekeri krema olana kadar mikserde iyice çırpalım.
- Süt sıvı yağ ekleyip karıştıralım elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip spatulayla karıştıralım margarinle bolca heryerini yağladığımız tart kalıbına dökün yayalım.
- 170 c ısıtılmış fırında kızarana kadar 25 30 dakika kontrol ederek pişirelim.
- Muhallebisi için; küçük bir tencereye süt un ve şekeri alıp karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
- Kekimizi kalıptan çıkarıp ters çevirip muhallebiyi sıcak olarak dökelim üzerine spatulayla düzenleyelim.
- Çilek sosu için; çilekleri bölüp küçük tencereye alalım şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım çilekler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
- Kaseye az suyla nisaştayı açıp karıştırarak ekleyelim hem kıvam alıcaktır vanilyayı ekleyip karıştıralım kekimizin üzerine gezdirelim düzeltip soğumaya bırakalım.
- En az iki saat buzdolabında bekletip üzerine dilimlenmiş çilekleri dizelim.
- Çileklerin solmaması için üzerine 1 tatlı kaşığı meyve jölesini çoz suyla sulandırıp fırçayla üzerine sürelim. Hem daha parlak olacak hem uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Hemen tüketicekseniz kullanmaya gerek yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder