17 Mayıs 2023 Çarşamba

Dereotlu Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6,5 su bardağı un
  • 1 tutam dereotu

İçi için ;

  • 250 gram beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu

    Dereotlu Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına ılık su ve süt u, yumurta beyazı,sıvı yağı,şekeri ,mayayı alalım ve karıştıralım.
  • Tuzunu ve kıyılmış dereotu nu ilave edelim.
  • Ardından unu yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Yoğurma kabinin kapağını kapatıp,sofra bezinin arasına saralım 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alıp elimizle hamuru toparlatalım.
  • Küçük mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp bezeler yapalım.
  • Bezeyi elimizle bastırıp çay tablası büyüklüğünde açıp,arasına peynir koyup, kapatıp tekrar yuvarlayıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Bezelerin hepsi bitince, tepsinin üzerine örtü kapatalım 15 dakika tepsi mayası yaptırıp, üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
  • Poğaçaların üzerine çörek otu serpilir ,180 derecede önceden ısınmış fırında alt ve üstü istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Poğaçaları fırından alınca üzerine örtü kapatalım ki yumuşacık kalsın. Pamuk gibi yumuşacık olan poğaçalar ılık hale gelince servis edebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder