Dereotlu Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6,5 su bardağı un
- 1 tutam dereotu
İçi için ;
- 250 gram beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Dereotlu Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su ve süt u, yumurta beyazı,sıvı yağı,şekeri ,mayayı alalım ve karıştıralım.
- Tuzunu ve kıyılmış dereotu nu ilave edelim.
- Ardından unu yavaş yavaş dökerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurma kabinin kapağını kapatıp,sofra bezinin arasına saralım 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alıp elimizle hamuru toparlatalım.
- Küçük mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp bezeler yapalım.
- Bezeyi elimizle bastırıp çay tablası büyüklüğünde açıp,arasına peynir koyup, kapatıp tekrar yuvarlayıp, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Bezelerin hepsi bitince, tepsinin üzerine örtü kapatalım 15 dakika tepsi mayası yaptırıp, üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürelim.
- Poğaçaların üzerine çörek otu serpilir ,180 derecede önceden ısınmış fırında alt ve üstü istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
- Poğaçaları fırından alınca üzerine örtü kapatalım ki yumuşacık kalsın. Pamuk gibi yumuşacık olan poğaçalar ılık hale gelince servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder