Dondurma Tadında Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 limonun suyu ve kabukların rendesi
Ocaktan alınca:
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Arasına isterseniz:
- Oreo bisküvi (Yada sevdiğiniz bir çeşit)
- Fındık
- Ceviz
- Fıstık
- Meyve
Dondurma Tadında Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye şeker yumurta un nişasta limon suyu ve kabuğun rendesini ekleyelim iyice karıştıralım.İçinde topak kalmasın.
- Ardından sütü azar azar ilave ederken devamlı karıştıralım topak oluşmasın ve ocağa alalım orta ateşte sürekli karıştırarak fokurdayıp kıvam alana dek pişirelim.
- Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Kullanacağımız kup veya kaselere pay edelim. Ben bir kaçının arasına oreo bisküvi koydum.
- Bir kaçını sade haliyle yaptım iki şekilde de harikaydı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini sevdiğiniz gibi süsleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
📌Mutlaka çok iyi çırpalım topak kalmamalı.
📌Kaşık ölçüm silme veya tepeli değil normal dolu kaşık.
📌Belirttiğim gibi yaparsanız asla yumurta kokusu olmaz.
📌 Limonu rendenin ince kısmıyla rendeleyelim beyazını almayın acılık verir.
📌Soğuk tüketelim ferahlayalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder