Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tepeli yoğurt
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı tepeli toz maya
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim)
İç dolgusu için
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık
- 1 tatlı kaşığı kakule
Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
- Bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
- Unu dikkatli ekleyerek yumuşak poğaça hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar biraz daha yoğuralım.
- Daha sonra cevizden biraz hafif büyük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- Bezelerin üzerine poşet geçirip 15 dakika bekletelim.
- Bezeler beklerken iç harcını yapalım bisküviyi rondadan geçirip içerisine diğer malzemeleri de koyalım ve karıştıralım.
- Dinlenen bezelerin birini alarak başlayalım.
- Çok kalın olmayacak şekilde tezgahda açalım ve içine hazırladığımız iç harcını bolca koyup ağzını sıkıca kenarlarına bastırarak kapatalım.
- Üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim.
- Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 190 derece fırında alt üst ayarda kotrollü olarak pişiriyoruz.
- Üzerleri pembeleşince fırından alalım.
Kurabiyeleri mutlaka dinlendirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder