30 Mayıs 2023 Salı

Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi

 

Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tepeli yoğurt
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tepeli toz maya
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un (Dikkatli ekleyelim)

İç dolgusu için

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık
  • 1 tatlı kaşığı kakule

    Büsküvi Dolgulu Poğaça Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım.
  • Bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak poğaça hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
  • Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar biraz daha yoğuralım.
  • Daha sonra cevizden biraz hafif büyük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
  • Bezelerin üzerine poşet geçirip 15 dakika bekletelim.
  • Bezeler beklerken iç harcını yapalım bisküviyi rondadan geçirip içerisine diğer malzemeleri de koyalım ve karıştıralım.
  • Dinlenen bezelerin birini alarak başlayalım.
  • Çok kalın olmayacak şekilde tezgahda açalım ve içine hazırladığımız iç harcını bolca koyup ağzını sıkıca kenarlarına bastırarak kapatalım.
  • Üzerlerini istediğiniz gibi süsleyerek hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri 190 derece fırında alt üst ayarda kotrollü olarak pişiriyoruz.
  • Üzerleri pembeleşince fırından alalım.
  • Kurabiyeleri mutlaka dinlendirelim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder