26 Mayıs 2023 Cuma

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(markasına göre miktar farklılık gösterebilir)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 200 gram sütlü çikolata
  • Dilediğiniz pasta süsü

    Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabının içerisine sıcağa yakın ılıttığımız süt 2 yemek kaşığı şeker ve mayayı alıp karıştıralım üzerini kapatıp 6-7 dakika bekletelim.
  • Diğer tarafta çırpma kabının içine 2 yumurta kalan şeker vanilya ve tuz ilave edip mikserle 3 dakika kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız sütlü mayalı karışımın üzerine yine sıcağa yakın ılık su çırpıp hazırladığımız yumurta ve oda ısısında yumuşattığımız tereyağı ilave edip, güzelce karıştıralım.
  • Azar azar un ilave ederek bu arada unu kontrollü kullanalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alıp havası çıkması için tekrar hafifçe yoğuralım ve un serperek hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açalım kalıp ya da bardakla keselim (bardakla kestiğimiz hamurların ortasına şişe kapağı ile delik açabiliriz)
  • Hazırladığımız donutları boyutlarına göre kestiğimiz yağlı kağıtların üzerine yerleştirelim üzerini şeffaf temiz bir poşetle kapatıp, 10 dakika bekletelim.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ alıp ocağı açalım yağın çok fazla kızmasını beklemeden donutları yağlı kağıtla birlikte tavaya alalım, 5-6 saniye sonra yağlı kağıtları maşa ile çıkaralım ve altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Kağıt havlu serdiğimiz uygun bir kaba donutları alalım soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder