Sodalı Puf Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için;
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı maden suyu (200 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Sodalı Puf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için ocağa tavayı alalım. Üzerine sıvı yağı ekleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra haşladığımız ve çatalla ezdiğimiz patatesleri ekleyelim.
- Baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve kavuralım.
- Sosu için derin bir kase içerisinde maden suyu, yumurta akı ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkalardan bir tanesini tezgaha alalım. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- 2. kat ve 3. kat yufkayı da yerleştirip sosladıktan sonra yufkalarımızı üçgenler olacak şekilde keselim.
- Ardından üçgenlerin geniş kenarlarına patatesli harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
- Şekillendirdiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra içerisine su haznesini yerleştirdiğimiz ve lezzet buharı ayarında ısıttığımız 180 °C fırında 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen sodalı puf böreklerimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder