16 Mayıs 2023 Salı

El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi

 

El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka
  • 1 çay bardağı soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harç için

  • Yarım kilo pazı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta akı

Üzerine

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    El Açması Lezzetinde Pazılı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazıları yıkayıp doğrayalım.
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • Salçayı ekleyip içine diğer pazı ve tuzunu ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca içerisine yumurta akını ekleyelim.
  • Sos için tüm malzemeleri bir kapta pürüzsüz çırpalım.
  • Yufkayı tezgaha açıp üçgen şeklinde 4 parçaya bölelim.
  • Yufkaya 2-2,5 yemek kaşığı sostan döküp fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • İç harcından serpiştirelim yanlardaki köşeleri biraz içeri katlayıp uzun tarafından rulo yapalım.
  • Ruloyu gül şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serli tepsiye börekleri dizelim.
  • Kalan sosu üzerine fırçayla sürelim ve en az yarım saat dinlendirelim.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağ çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder