Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı un az gelirse eklersiniz
Üzeri için;
- 1 çay bardağı toz şeker
Ortası için;
- Kahvaltılık çikolata
- Fındık
Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı sıvı yağ, yumurta, kakao ve pudra şekerini güzelce karıştırın unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
- Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın toz şekerini bir tabağa döküp kurabiyeyi toz şekere bulayın, hepsine aynı işlemi uygulayın tepsiye yerleştirin.
- Kurabiyenin ortasını oklavanın ucu ile bastırıp delik açın 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp, daha sıcakken ortasını tekrar bastırın oklava ucu ile yuvarlaklar tam belirgin olsun.
- Ilıkken ortalarına bir çay kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyin ve fındıgi ortasına yerleştirin soğuyunca kurabiyelerimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder