15 Mayıs 2023 Pazartesi

Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi

 

Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500g kuşbaşı kuzu eti veya dana
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 4 orta boy patates
  • 1 kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 200ml domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 litre kaynar su

    Etli Ve Sebzeli Sulu Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp etler rengi dönene kadar kapağı kapalı orta ateşte suyunu salıp geri çekene kadar pişirin.
  • Arada karıştırın.
  • Tereyağını, yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında küp küp doğradığınız biberi alın biraz daha kavurun.
  • Biber salçası, domates püresi ve baharatları ekleyip bir miktar karıştırın.
  • Üzerine suyu ilave edip etler hafif yumuşayana kadar orta ateşte kapağı kapalı pişirin.
  • Ardından küp küp doğradığınız havuç ve bezelyeyi ekleyip 5 dk daha kapağı kapalı pişirin.
  • Sonra patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder