Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Tantuni için
- 600 gram dana bonfile
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı toz biber ️
- Tuz
Piyaz için
- 2 tane kuru soğan
- 2 orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
Lavaş için malzemeler
- 6 bardak un (Bardak ölçüsü 250 ml)
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 bardak su (Suyun miktarı unun kalitesine göre azaltıp yada arttırabilirsiniz)
Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lavaşlarımız için yumuşak bir hamur yoğuralım 40 dakika mayalandıralım.
- Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açalım. Gözleme tavasında arkalı önlü pişirelim 🥳.
- Tantuni için etleri minik, minik doğrayıp,haşlayalım.
- Etlerimiz haşlanırken sebzeleri doğrayalım. Resimdeki gibi ufak, ufak domatesleri doğrayalım.
- Kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım. Maydonuzlarımızı da doğrayalım.
- Bir kapta doğradığımız soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sumak,tuz ilave edelim.
- Bu arada haşlanan etlerimizi kenara alalım.
- Sacımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ koyalım.
- Bir çay bardağı da et suyumuzu koyup etlerimizi ilave edip beş dakika kavuralım.
- Sonra toz biber ve tuz ilave edip üç, dört tur çevirelim.
- Sonra lavaşlarımızı tek, tek saca bastırıp yağlayalım.
- Yağlanan lavaşlarımıza önce piyazı sonra etleri paylaştıralım. Kişi başı 5 yemek kaşığı et koyabilirsiniz.
- Dürümleri sıkıca sarıp yanında ayranla birlikte servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder