9 Mayıs 2023 Salı

Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi

 

Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

Tantuni için

  • 600 gram dana bonfile
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber ️
  • Tuz

Piyaz için

  • 2 tane kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz

Lavaş için malzemeler

  • 6 bardak un (Bardak ölçüsü 250 ml)
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 bardak su (Suyun miktarı unun kalitesine göre azaltıp yada arttırabilirsiniz)

    Ev Yapımı Mersin Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaşlarımız için yumuşak bir hamur yoğuralım 40 dakika mayalandıralım.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp açalım. Gözleme tavasında arkalı önlü pişirelim 🥳.
  • Tantuni için etleri minik, minik doğrayıp,haşlayalım.
  • Etlerimiz haşlanırken sebzeleri doğrayalım. Resimdeki gibi ufak, ufak domatesleri doğrayalım.
  • Kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım. Maydonuzlarımızı da doğrayalım.
  • Bir kapta doğradığımız soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sumak,tuz ilave edelim.
  • Bu arada haşlanan etlerimizi kenara alalım.
  • Sacımızın içine 1 çay bardağı sıvı yağ koyalım.
  • Bir çay bardağı da et suyumuzu koyup etlerimizi ilave edip beş dakika kavuralım.
  • Sonra toz biber ve tuz ilave edip üç, dört tur çevirelim.
  • Sonra lavaşlarımızı tek, tek saca bastırıp yağlayalım.
  • Yağlanan lavaşlarımıza önce piyazı sonra etleri paylaştıralım. Kişi başı 5 yemek kaşığı et koyabilirsiniz.
  • Dürümleri sıkıca sarıp yanında ayranla birlikte servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder