Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 küçük limon rendesi (4- 5 damla limon)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Krema için
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 çay bardağı şeker (Büyük çay bardağı şeker miktarını yoğun sevmiyorsanız damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 küçük kase beyaz pul çikolata
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin
- Limon rendesi ve hindistancevizi
Arası için
- 1 paket petibör bisküvi
- Çilek
Bisküvili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sırasıyla süt ve yağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Limon rendesi vanilin ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- En son kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış olduğumuz borcama döküp 180 ° fırında alt üst pişiriyoruz.
- Krema için süt, un, yumurta, nişasta ve şekeri bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayınca içine çikolata, limon, hindistan cevizi ,margarin ve vanilini sırayla ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıyoruz.
- Sıcaklığı çıkınca üzerine dilimlenmiş çilekleri diziyoruz ( ben çileği unuttuğum için önce bisküviyi dizmişim yanlışlıkla 😄)
- Onun üzerine sütle ıslatılmış petibörleri dizip üzerine kremayı döküyoruz.
- Bisküviyi rondoda çekip kremanın üzerine döküyoruz dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder