9 Mayıs 2023 Salı

Bisküvili Kek Tarifi

 

Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük limon rendesi (4- 5 damla limon)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı şeker (Büyük çay bardağı şeker miktarını yoğun sevmiyorsanız damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 küçük kase beyaz pul çikolata
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Limon rendesi ve hindistancevizi

Arası için

  • 1 paket petibör bisküvi
  • Çilek

    Bisküvili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Sırasıyla süt ve yağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Limon rendesi vanilin ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra yağlanmış olduğumuz borcama döküp 180 ° fırında alt üst pişiriyoruz.
  • Krema için süt, un, yumurta, nişasta ve şekeri bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynayınca içine çikolata, limon, hindistan cevizi ,margarin ve vanilini sırayla ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Pişen keki fırından çıkarıyoruz.
  • Sıcaklığı çıkınca üzerine dilimlenmiş çilekleri diziyoruz ( ben çileği unuttuğum için önce bisküviyi dizmişim yanlışlıkla 😄)
  • Onun üzerine sütle ıslatılmış petibörleri dizip üzerine kremayı döküyoruz.
  • Bisküviyi rondoda çekip kremanın üzerine döküyoruz dilediğimiz gibi süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder