Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su (220 ml)
- Yarım küp yaş maya
- 1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı dolusu ekmek unu (400 gram tip 550)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1,5 silme tatlı kaşığı tuz
Pizza sosu için:
- 1 kutu domates püresi (425 ml)
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Su bardağımın ölçüsü 220 ml
Ev Yapımı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için su, şeker ve yaş mayayı robotunuza veya karıştırma kabınıza alın ve karıştırın.
- Un, zeytinyağ ve tuzu ekleyip 6 dakika ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp 45-60 dakika mayalandırın.
- Pizza sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye alın ve karıştırın. Hamurunuzu 3 bezeye ayırın ve yuvarlayın.
- Merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve hamuru yağlı kağıt serili tepsinize alın.
- Üzerine 5-6 yemek kaşığı sos sürdükten sonra rendelenmiş kaşar veya mozzarella peyniri serpin.
- Taze domates, taze mantar dilimleri ekleyip önceden ısıtılmış 230 derece fırında 13-15 dakika kızarana kadar pişirin.
- 10 dakika piştikten sonra taze mozzarella parçaları ekleyip devam pişirin. Son olarak taze fesleğen serpin ve hemen afiyetle tüketin.
- Üzerine istediğiniz malzemeleri örneğin biber, soğan, sucuk, ton balığı vs ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder