Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un +(yarım su bardağı ) sonra eklenecek
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık kırığı
- Vanilya
Sürmek için;
- 1 adet yumurta akı
Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba margarin, pudra şekeri, yumurta, vanilya eklenerek güzelce karıştırılır, ardından un eklenir yoğrulur.
- Hamurumuz ikiye bölünür, böldüğümüz hamurlardan birine kakaoyu ve yarım bardak fındık kırığı eklenir, hamurlar streç folyoya sarılır yarım saat buzluğa atılır.
- Önce beyaz hamur yağlı kağıt üzerinde merdane ile iyice açılır kenara koyulur, aynı işlem kakaolu hamur için de yapılır, beyaz hamur üstte kalacak şekilde iki hamur birleştirilir.
- Tekrar merdane ile hafiften açılır ve sıkıca rulo yaparak tekrar buzluğa atılır, ben bir gece boyunca beklettim siz isterseniz 1. 2 saat bekletebilirsiniz.
- Rulo kurabiyeyi buzluktan çıkarttıktan sonra, bir yumurta beyazını rulonun her tarafına iyice yediriyoruz ve kalan yarım bardak fındık kırığına buluyoruz, bir parmak kalındığında kesip tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder