14 Mayıs 2023 Pazar

Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi

 

Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un +(yarım su bardağı ) sonra eklenecek
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • Vanilya

Sürmek için;

  • 1 adet yumurta akı

    Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba margarin, pudra şekeri, yumurta, vanilya eklenerek güzelce karıştırılır, ardından un eklenir yoğrulur.
  • Hamurumuz ikiye bölünür, böldüğümüz hamurlardan birine kakaoyu ve yarım bardak fındık kırığı eklenir, hamurlar streç folyoya sarılır yarım saat buzluğa atılır.
  • Önce beyaz hamur yağlı kağıt üzerinde merdane ile iyice açılır kenara koyulur, aynı işlem kakaolu hamur için de yapılır, beyaz hamur üstte kalacak şekilde iki hamur birleştirilir.
  • Tekrar merdane ile hafiften açılır ve sıkıca rulo yaparak tekrar buzluğa atılır, ben bir gece boyunca beklettim siz isterseniz 1. 2 saat bekletebilirsiniz.
  • Rulo kurabiyeyi buzluktan çıkarttıktan sonra, bir yumurta beyazını rulonun her tarafına iyice yediriyoruz ve kalan yarım bardak fındık kırığına buluyoruz, bir parmak kalındığında kesip tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder