19 Mayıs 2023 Cuma

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mantarlı sos için;

  • 350 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet tatlı yeşil biber
  • 1 paket krema (200 ml)
  • yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Bol Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini ikiye yada üçe kesin tuz, karabiber, toz kırmızı biberi ve yağı ilave ederek karıştırın. Kızgın bir tavada tavukları arkalı önlü hafif kızartın.
  • Kızartmış olduğunuz tavukları fırın tepsisine koyun. Aynı tavanın içerisinde tereyağını atıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.
  • Mantarları da ekleyerek hafif diriliği kaybolana kadar kavurun. Krema ve baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak yarım çay bardağı suya nişastayı karıştırın ve ilave edin.
  • Kıvam alan sosu ocaktan alın ve tepsiye düzdüğümüz tavukların üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder