27 Mayıs 2023 Cumartesi

Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi

 

Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 kapya biber
  • 6 yeşil biber
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 ymk domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çyk isot
  • 1 çyk kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize ilk olarak havuç ve bezelyeyi tencereye alıp üzerini geçene kadar su ekleyerek orta gözde yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Daha sonra tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım.
  • Tenceremize alalım suyunu çekene dek pişirelim.
  • Sırayla kuşbaşı büyüklüğünde doğradığımız soğanımızı ekleyelim onu da iyice kavurduktan sonra üzerine biberlerimizi ekleyelim.
  • Tekrar kavurma işlemine devam edelim sırada patateslerimizi ekleyelim biraz daha kavurma işlemini yaptıktan sonra havuç ve bezelyeyi de ekleyelim.
  • Son olarak baharatlarımızı ilave edelim sarımsağımızı ekleyelim.
  • Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ilave edelim kapağını kapatıp sebzelerimizi pişirelim.
  • Pişmeye yakın olan yemeğimizi tepsiye alalım.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika daha pişirelim. Güzel olan yemeğimiz servise hazır yapacak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder