Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- 2 kapya biber
- 6 yeşil biber
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 kase bezelye
- 1 ymk domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çyk isot
- 1 çyk kekik
- 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeğimize ilk olarak havuç ve bezelyeyi tencereye alıp üzerini geçene kadar su ekleyerek orta gözde yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Daha sonra tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım.
- Tenceremize alalım suyunu çekene dek pişirelim.
- Sırayla kuşbaşı büyüklüğünde doğradığımız soğanımızı ekleyelim onu da iyice kavurduktan sonra üzerine biberlerimizi ekleyelim.
- Tekrar kavurma işlemine devam edelim sırada patateslerimizi ekleyelim biraz daha kavurma işlemini yaptıktan sonra havuç ve bezelyeyi de ekleyelim.
- Son olarak baharatlarımızı ilave edelim sarımsağımızı ekleyelim.
- Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ilave edelim kapağını kapatıp sebzelerimizi pişirelim.
- Pişmeye yakın olan yemeğimizi tepsiye alalım.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika daha pişirelim. Güzel olan yemeğimiz servise hazır yapacak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder