Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- Büyükse 2 adet küçükse 3 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber (Sivri acı biber de olur)
- 1 adet orta boy salatalık
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı isot (Biber salçam çok acı olduğu için ben kullanmadım)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin.
- Ardından tüm malzemeleri sırayla rondodan geçirip bir kabın içerisine boşaltın.
- Sebzelerin su gibi olmamasına dikkat edin.
- Sebzelerin üzerine salça, zeytinyağı, isot, tuz ve nar ekşisini koyup elinizle iyice karıştırıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder