27 Mayıs 2023 Cumartesi

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyükse 2 adet küçükse 3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber (Sivri acı biber de olur)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı isot (Biber salçam çok acı olduğu için ben kullanmadım)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin.
  • Ardından tüm malzemeleri sırayla rondodan geçirip bir kabın içerisine boşaltın.
  • Sebzelerin su gibi olmamasına dikkat edin.
  • Sebzelerin üzerine salça, zeytinyağı, isot, tuz ve nar ekşisini koyup elinizle iyice karıştırıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder