18 Mayıs 2023 Perşembe

Aypare Tatlısı Tarifi

 

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2-3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

    Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Ilık olması gerekiyor. Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakın.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıp, ılımaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına yumurta birinin sarısını üzerine ayırıp, bir yumurta ve beyazını kabımıza koyuyoruz. Pudra şekeri ve margarini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Sonra irmik fındık vanilya ve bir kaşık kabartma tozunu ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra ununu azar azar ekliyoruz siz hamurunuzun yumuşaklığına göre biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Güzelce hamurumuzu yoğurup üç bezeye bölüyoruz, her bezeyi uzunca rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizle üzerine bastırıp (fazla bastırmadan) yassılaştırıyoruz.
  • Daha sonra su bardağı ile yarım ay şekli veriyoruz. Hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını  üzerlerine sürüp çatalla çiziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti döküyoruz her yerine gelecek şekilde.
  • Şerbetin soğuk yada sıcak olmamasına dikkat edelim aksi halde güzel çekmez 1 gece dinlendirilmesi gerekiyor şerbetini güzel çekmesi için hemen şerbetini çeken bir tatlı değildir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder