Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2-3 su bardağı un
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Ilık olması gerekiyor. Şekeri ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakın.
- 10 dakika kaynattıktan sonra 3-4 damla limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıp, ılımaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına yumurta birinin sarısını üzerine ayırıp, bir yumurta ve beyazını kabımıza koyuyoruz. Pudra şekeri ve margarini ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra irmik fındık vanilya ve bir kaşık kabartma tozunu ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Daha sonra ununu azar azar ekliyoruz siz hamurunuzun yumuşaklığına göre biraz daha ilave edebilirsiniz.
- Güzelce hamurumuzu yoğurup üç bezeye bölüyoruz, her bezeyi uzunca rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Elimizle üzerine bastırıp (fazla bastırmadan) yassılaştırıyoruz.
- Daha sonra su bardağı ile yarım ay şekli veriyoruz. Hamurumuz bitene kadar devam ediyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp çatalla çiziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti döküyoruz her yerine gelecek şekilde.
- Şerbetin soğuk yada sıcak olmamasına dikkat edelim aksi halde güzel çekmez 1 gece dinlendirilmesi gerekiyor şerbetini güzel çekmesi için hemen şerbetini çeken bir tatlı değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder