26 Mayıs 2023 Cuma

Hazır Mantı Pişirme Tarifi

 

Hazır Mantı Pişirme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır mantı (600 gr)
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu sosu için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı mantı haşlama suyu (100 ml)

    Hazır Mantı Pişirme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde hazır mantıyı pişirmek için öncelikle kaynayan su dolu tencereye sıvı yağı ilave edelim.
  • Üzerine  mantıları ilave edelim ve ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakalım. Daha sonra sosunda kullanmak için haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara alalım.
  • Yoğurtlu sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdu alalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek tel çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Salçalı sosu için sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim.
  • Yağ eridikten sonra salçayı ilave edelim ve birkaç dakika kavuralım.
  • Ardından nane ve pul biberi ekleyerek salçalı sosumuzu kavurmaya devam edelim.
  • Güzelce kavurduğumuz salçalı sosun üzerine ayırdığımız haşlama suyunu ilave edelim. 1-2 tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Haşlanan mantılarımızı kevgir yardımı ile süzerek tabağa aktaralım.
  • Üzerine önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ardından salçalı sosu gezdirelim. Dilerseniz yoğurdunuzu sarımsaksız da hazırlayabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak nane, sumak veya pul biberle süslediğimiz, yapımı oldukça kolay hazır mantımız servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder