Hazır Mantı Pişirme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır mantı (600 gr)
- 1,5 litre sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım su bardağı mantı haşlama suyu (100 ml)
Hazır Mantı Pişirme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Evde hazır mantıyı pişirmek için öncelikle kaynayan su dolu tencereye sıvı yağı ilave edelim.
- Üzerine mantıları ilave edelim ve ara ara karıştırarak haşlanmaya bırakalım. Daha sonra sosunda kullanmak için haşlama suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara alalım.
- Yoğurtlu sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdu alalım.
- Üzerine ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ederek tel çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Salçalı sosu için sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim.
- Yağ eridikten sonra salçayı ilave edelim ve birkaç dakika kavuralım.
- Ardından nane ve pul biberi ekleyerek salçalı sosumuzu kavurmaya devam edelim.
- Güzelce kavurduğumuz salçalı sosun üzerine ayırdığımız haşlama suyunu ilave edelim. 1-2 tur karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Haşlanan mantılarımızı kevgir yardımı ile süzerek tabağa aktaralım.
- Üzerine önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu ardından salçalı sosu gezdirelim. Dilerseniz yoğurdunuzu sarımsaksız da hazırlayabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak nane, sumak veya pul biberle süslediğimiz, yapımı oldukça kolay hazır mantımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder