26 Mayıs 2023 Cuma

Kahveli Pasta Tarifi

 

Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker (yumurta sarıları için)
  • Çeyrek su bardağı şeker (yumurta beyazları için)
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 bardaktan 2 parmak eksik şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çeyrek su bardağı nişasta
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 80 gram tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı granül kahve (çözünebilir kahve)
  • 1 paket toz kremşanti

Islatmak için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve (çözünebilir kahve)

Dış kreması için;

  • 1 paket pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Ganaj için;

  • 100 gram sıvı krema
  • 130 gram bitter çikolata

    Kahveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pandispanyası için; yumurta beyazlarını ve sarılarını dikkatli bir şekilde ayırıyoruz. Yumurta beyazların içine şekeri ilave edip köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
  • Ayrı bir yerde yumurta sarılarını şeker ilave edip mikserle çırpıyoruz. Karışımın hafif rengi açılmaya başlayınca içerisine su, sıvı yağ ve unu ilave edip çırpıyoruz.
  • Köpürttüğümüz yumurta beyazlarını sarılarının üzerine 3 seferde ekleyerek alttan üstte doğru havasını söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
  • Güzelce homojene olan kek karışımımızı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen pandispanyamızı soğumaya alıyoruz.
  • Kreması için; tereyağı, krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz, pişiriyoruz. Pişen kremamızın altını kapatıyoruz ve içerisine tereyağını ekliyoruz.
  • Hazır olan kremamızı 3 4 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Kremanın iyice soğuması çok önemli. Güzel ve kıvamlı olması için.
  • İyice soğuyan kremamızdan 3 yemek kaşığı kadar ayırıyoruz. Kalan kremayı toz krem şanti ile mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz. İç kremamız hazır.
  • Dış kreması için; 1 paket pasta kremasını soğuk süt ile mikserle çırpıyoruz. Çırptığımız kremanın içine 3 yemek kaşığı ayırdığımız kahveli kremayı ekleyip tekrardan çırpıyoruz. Dış kremamız da hazır.
  • Ganaj için; sıvı kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz. Ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Ganajımız da hazır.
  • Birleştirmesi için; pandispanyamızı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her katı kahveli su ile ıslatıp, kremadan ilave ediyoruz.
  • Pastamızın dışını hazırladığımız dış kremadan her tarafını kapatacak şekilde sıvıyoruz. Kenarlarını çekilmiş fındık ile kapladım sizin isteğinize bağlı.
  • Orta kısmına da hazırladığımız ganajdan koyuyoruz. Göz zevkinize göre süsleyip hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder