Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker (yumurta sarıları için)
- Çeyrek su bardağı şeker (yumurta beyazları için)
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 bardaktan 2 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Çeyrek su bardağı nişasta
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı un
- 80 gram tereyağı
- 3 tatlı kaşığı granül kahve (çözünebilir kahve)
- 1 paket toz kremşanti
Islatmak için;
- 1 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve (çözünebilir kahve)
Dış kreması için;
- 1 paket pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ganaj için;
- 100 gram sıvı krema
- 130 gram bitter çikolata
Kahveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanyası için; yumurta beyazlarını ve sarılarını dikkatli bir şekilde ayırıyoruz. Yumurta beyazların içine şekeri ilave edip köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ayrı bir yerde yumurta sarılarını şeker ilave edip mikserle çırpıyoruz. Karışımın hafif rengi açılmaya başlayınca içerisine su, sıvı yağ ve unu ilave edip çırpıyoruz.
- Köpürttüğümüz yumurta beyazlarını sarılarının üzerine 3 seferde ekleyerek alttan üstte doğru havasını söndürmeden spatula ile karıştırıyoruz.
- Güzelce homojene olan kek karışımımızı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen pandispanyamızı soğumaya alıyoruz.
- Kreması için; tereyağı, krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz, pişiriyoruz. Pişen kremamızın altını kapatıyoruz ve içerisine tereyağını ekliyoruz.
- Hazır olan kremamızı 3 4 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Kremanın iyice soğuması çok önemli. Güzel ve kıvamlı olması için.
- İyice soğuyan kremamızdan 3 yemek kaşığı kadar ayırıyoruz. Kalan kremayı toz krem şanti ile mikserle 5 dakika kadar çırpıyoruz. İç kremamız hazır.
- Dış kreması için; 1 paket pasta kremasını soğuk süt ile mikserle çırpıyoruz. Çırptığımız kremanın içine 3 yemek kaşığı ayırdığımız kahveli kremayı ekleyip tekrardan çırpıyoruz. Dış kremamız da hazır.
- Ganaj için; sıvı kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz. Ocaktan alıp bitter çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Ganajımız da hazır.
- Birleştirmesi için; pandispanyamızı 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her katı kahveli su ile ıslatıp, kremadan ilave ediyoruz.
- Pastamızın dışını hazırladığımız dış kremadan her tarafını kapatacak şekilde sıvıyoruz. Kenarlarını çekilmiş fındık ile kapladım sizin isteğinize bağlı.
- Orta kısmına da hazırladığımız ganajdan koyuyoruz. Göz zevkinize göre süsleyip hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder