26 Mayıs 2023 Cuma

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç harç için;

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 4- 5 adet sivri yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.
  • Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.
  • Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
  • İç harç için; soğanları küp küp doğrayın.
  • Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.
  • Ardından içine soğanları ve yeşil biberi ilave edin. Kavurun.
  • Soğanlar ve biberler kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  • Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın.
  • Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Birleştirme aşaması için; mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.
  • Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.
  • Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin. Sac üzerindede olabilir.
  • Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
  • Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
  • Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerine yoğurt, ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder