3 Mayıs 2023 Çarşamba

Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi

 

Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi (250 gr.)
  • 1 büyük su bardağı kavrulmamış sade hindistan cevizi cipsi (100 gr.)
  • Yarım su bardağı çubuk kesim beyaz badem içi (80 gr.)
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • Bir fiske tuz
  • 8 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • Yarım su bardağı bal (100 gr.)
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu (opsiyonel)

    Hindistan Cevizli Bademli Granola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru malzemelerin hepsini bir kabın içine alıp karıştırın.
  • Hindistan cevizi yağını eritin ve bal ile beraber karıştırın.
  • Kuru malzemelerin üzerine döküp güzelce karıştırın.
  • Kuru malzemelerin hepsi nemlenmeli.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Tepsiyi fırından alıp granolayı karıştırıp tekrar 5 dakika fırında kızartın.
  • Tepside tamamen soğuduktan sonra kırıp cam kavanoza alın.
  • Su bardak ölçüm = 250 ml.

    Büyük su bardak ölçüm = 350 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder