Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
️Üzeri için;
- 1 çay bardağı kadar süt
- 1 kase beyaz haşhaş
- 1 kase mavi haşhaş
- Badem veya fındık
️Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkalım ve kısık ateşte 15-20 dk kaynatalım ocağın altını kapatalım.
- Hamuru için tereyağı,sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırasıyla ilave edelim.
- En son elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kontrollü olarak ekleyelim ve yumuşak kıvam da bir hamur yoğuralım.
- Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Kopardığımız parçaları tek tek önce süte daha sonra beyaz ve mavi haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- Ortasına fındık yerleştirelim ve 170 derecelik ısıtılmış fırında alt üst ayarda 20-25 dk pişirelim.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı gidince yani 1-2 dk sonra ılık şerbetimizi tatlımıza gezdirelim.
- 1 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder