3 Mayıs 2023 Çarşamba

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

️Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 kase beyaz haşhaş
  • 1 kase mavi haşhaş
  • Badem veya fındık

️Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

    Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım.
  • Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkalım ve kısık ateşte 15-20 dk kaynatalım ocağın altını kapatalım.
  • Hamuru için tereyağı,sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırasıyla ilave edelim.
  • En son elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kontrollü olarak ekleyelim ve yumuşak kıvam da bir hamur yoğuralım.
  • Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Kopardığımız parçaları tek tek önce süte daha sonra beyaz ve mavi haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Ortasına fındık yerleştirelim ve 170 derecelik ısıtılmış fırında alt üst ayarda 20-25 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı gidince yani 1-2 dk sonra ılık şerbetimizi tatlımıza gezdirelim.
  • 1 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder