İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ince bulgur ( kısırlık )
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 bütün bayat ekmek
- 1 su bardağı irmik
- 4 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
İçi için;
- 1 kilo kıyma
- 5 adet büyük kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek( isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kap içerisine ince bulguru dökelim üzerine ekmeği doğrayalım, salçayı, tuzu ilave edip üzerine sıcak suyu dökelim kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştıralım. Üzerine irmiği döküp üstünü streçle kaplayıp 2 saat dinlendirelim.
- Bulgur dinlenirken içimizi hazırlayalım, kıymayı tavamıza koyalım, üzerine sıvı yağ döküp kavuralım.
- Kıyma sulanıp, suyu çekince doğranmış kuru soğanı ilave edelim, altı kısık şekilde kavuralım salça, tuz ve baharatları ilave edip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
- Güzelce kavrulduktan sonra isteğe bağlı haşlanmış yeşil mercimek ve ceviz içini ekleyelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Dinlenen bulgurun üzerine yumurtaları kıralım yoğuralım, yoğurma işlemi güzel olursa hamurumuzda bir o kadar güzel olur (hamurunuz eğer istenilen kıvamda olmazsa 1 adet yumurta daha kırabilirsiniz)
- Ben bir gün önce hamurunu ve içini yapıp buzdolabında 1 gece bekletiyorum içi ve dışı dinlenince içli köfte yapması daha kolay oluyor, sizinde vaktiniz varsa dinlendirin.
- Aparatın üzerine poşet serpelim küçük ceviz kadar hamurdan koparıp aparatın içlerine yerleştirelim. Üzerine tekrar poşet kapatıp içlerine kıymalı içten dolduralım aparatı kapatım güzelce bastıralım.
- Kenar kısımlarını elimizle suya batırarak tekrar yapıştıralım ki kızartırken çatlama, ayrılma olmasın, streç serdiğimiz tepsi içerisine yaptığımız içli köfteleri yerleştirelim dondurucuya atalım.
- Donduktan sonra poşetlere alalım, kızartacağınız zaman buzluktan çıkarıp eridikten sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder