24 Mayıs 2023 Çarşamba

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ince bulgur ( kısırlık )
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 bütün bayat ekmek
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası

İçi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 5 adet büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek( isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)

    İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kap içerisine ince bulguru dökelim üzerine ekmeği doğrayalım, salçayı, tuzu ilave edip üzerine sıcak suyu dökelim kaşık yardımıyla alt üst ederek karıştıralım. Üzerine irmiği döküp üstünü streçle kaplayıp 2 saat dinlendirelim.
  • Bulgur dinlenirken içimizi hazırlayalım, kıymayı tavamıza koyalım, üzerine sıvı yağ döküp kavuralım.
  • Kıyma sulanıp, suyu çekince doğranmış kuru soğanı ilave edelim, altı kısık şekilde kavuralım salça, tuz ve baharatları ilave edip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım.
  • Güzelce kavrulduktan sonra isteğe bağlı haşlanmış yeşil mercimek ve ceviz içini ekleyelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen bulgurun üzerine yumurtaları kıralım yoğuralım, yoğurma işlemi güzel olursa hamurumuzda bir o kadar güzel olur (hamurunuz eğer istenilen kıvamda olmazsa 1 adet yumurta daha kırabilirsiniz)
  • Ben bir gün önce hamurunu ve içini yapıp buzdolabında 1 gece bekletiyorum içi ve dışı dinlenince içli köfte yapması daha kolay oluyor, sizinde vaktiniz varsa dinlendirin.
  • Aparatın üzerine poşet serpelim küçük ceviz kadar hamurdan koparıp aparatın içlerine yerleştirelim. Üzerine tekrar poşet kapatıp içlerine kıymalı içten dolduralım aparatı kapatım güzelce bastıralım.
  • Kenar kısımlarını elimizle suya batırarak tekrar yapıştıralım ki kızartırken çatlama, ayrılma olmasın, streç serdiğimiz tepsi içerisine yaptığımız içli köfteleri yerleştirelim dondurucuya atalım.
  • Donduktan sonra poşetlere alalım, kızartacağınız zaman buzluktan çıkarıp eridikten sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder