İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kremşanti
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
İrmikli Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, irmik ve şekeri akıp kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayan muhallebiyi 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ve vanilya ekleyip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
- Ardından ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye toz krem şantiyi döküp karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hindistan cevizine bulayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder