7 Mayıs 2023 Pazar

Kabak Mantı Tarifi

 

Kabak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük kabak
  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Damak zevkinize göre tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

    Kabak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklarımızı çatalla çizik atıyoruz (şart değil ama görüntüsü hep güzel gelmiştir).
  • Kabaklarımızı 3 parmak kalınlıkta kesiyoruz.Yaklaşık bir kabaktan 4 parça çıktı.
  • İçlerini oyuyoruz ama çıkanları atmıyoruz.
  • Bir kapta kıymaya rendelenmiş soğan ve blenderdan geçirdiğimiz kabak içlerini ekliyoruz.
  • Baharat ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Çok köfte gibi sert bir kıvamı olmuyor kabak içlerinden ötürü ama istediğimiz kıvam da tam bu şekil. Sulu sulu olmalı 😊.
  • Kabakları fırın tepsimize dizip içlerine kıymaları kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
  • Bir kapta sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküyoruz.
  • 190 derece fırında usul usul pişiriyoruz.
  • Çıkan yemeğimiz dinlendikten sonra süzme yoğurtla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder