Kabak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük kabak
- 1 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Damak zevkinize göre tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su
- Tuz
Kabak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı çatalla çizik atıyoruz (şart değil ama görüntüsü hep güzel gelmiştir).
- Kabaklarımızı 3 parmak kalınlıkta kesiyoruz.Yaklaşık bir kabaktan 4 parça çıktı.
- İçlerini oyuyoruz ama çıkanları atmıyoruz.
- Bir kapta kıymaya rendelenmiş soğan ve blenderdan geçirdiğimiz kabak içlerini ekliyoruz.
- Baharat ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Çok köfte gibi sert bir kıvamı olmuyor kabak içlerinden ötürü ama istediğimiz kıvam da tam bu şekil. Sulu sulu olmalı 😊.
- Kabakları fırın tepsimize dizip içlerine kıymaları kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
- Bir kapta sos malzemelerini karıştırıp üzerine döküyoruz.
- 190 derece fırında usul usul pişiriyoruz.
- Çıkan yemeğimiz dinlendikten sonra süzme yoğurtla servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder