Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantarın sap kısımları ya da 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları küçük küçük doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Üzerine un koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Soğuk suyu ekleyip çırpıyoruz ve kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Sıcak su eklerseniz un topaklanır.
- Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı ılık sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Soğuk eklerseniz çorba sıcak olduğu için süt kesilecektir.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder