1 Mayıs 2023 Pazartesi

Kokostar Baklava Tarifi

 

Kokostar Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklava yufkası
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Bolca hindistan cevizi

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Kokostar Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın, tencereye şeker, su ve limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika daha kaynatın ardından soğumaya bırakın.
  • Baklava yufkasını kesin.
  • Yufkayı alın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün (yüzeydeki beyaz köpüğü alın) ve üzerine bol rendelenmiş hindistan cevizi serpin.
  • Bunu yuvarlayın ve her iki taraftan ortaya doğru bastırın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
  • Kalan tereyağ ve sıvı yağ karışımını baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 10 dakika soğumaya bırakın ve üzerine şerbeti dökün.
  • Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder