Kokostar Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet baklava yufkası
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Bolca hindistan cevizi
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kokostar Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayın, tencereye şeker, su ve limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 10 dakika daha kaynatın ardından soğumaya bırakın.
- Baklava yufkasını kesin.
- Yufkayı alın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün (yüzeydeki beyaz köpüğü alın) ve üzerine bol rendelenmiş hindistan cevizi serpin.
- Bunu yuvarlayın ve her iki taraftan ortaya doğru bastırın.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
- Kalan tereyağ ve sıvı yağ karışımını baklavanın üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 10 dakika soğumaya bırakın ve üzerine şerbeti dökün.
- Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder